Whisky i entusiasmens tegn

Whisky i entusiasmens tegn


| 17.08.2014

Frank Znort Quartet Jon Bertelsen Youngstorget Oslo Skotsk Norsk
Jon Bertelsen lanserte i sommer en whisky fra Clan Denny tappet for Frank Znort Quartet. Det fortjener en konsert - minst.

Bandet spilte på Internasjonalen på Youngstorget i sommer. Når Frank Znort Quartet spiller, er ingen uberørt. Publikum trommer rytmen, danser, synger med eller sitter smilende og vugger med. I seksten år de har holdt konsert hver søndag hele året igjennom. Besetningen varierer mellom de femten kvartett-medlemmene, så uttrykket skifter, men er alltid gjenkjennelig.

Jon Bertelsen har tidligere lansert en annen whisky fra samme produsent - også den tappet fra ett eneste fat til Frank Znort Quartet. Den samme livsgleden som preger kvartetten kjenner man igjen hos Jon Bertelsen. Det er bare naturlig at de har funnet hverandre.

Det bestemte fatet ble valgt av Jon Bertelsen utfra kvartettmedlemmenes preferanser og smakninger. Whiskyen er lagret i 16 år og har varsommet toner av milde kryddere og søt malt blandet med eik og kamfer. Typisk for Bertelsens brennevin er den selvsagt ikke kuldefiltrert og heller ikke tilsatt fargestoffer.