Splitter ny Kontrast

Splitter ny Kontrast


| 05.02.2015

Flytte Lokale Peder Støylen Kristin Risung Mikael Svensson Maridalsveien Mathallen Vulkan Nordisk
Kontrast flytter

Å drive en restaurant på høyt nivå i et upretensiøst lokale, akkurat litt utenfor sentrale restaurantstrøk -- det har jeg stor sans for. Flere restauranter har lyktes med høyt nivå og dårlig beliggenhet. Men enda flere mislyktes.
Etter halvannet års tid, svært gode anmeldelser, opprømte og entusiastiske gjester og mange fullt-hus-kvelder, flytter Mikael Svensson til en ny adresse med hele personalet, blant andre kokkene Peder Støylen og Kristin Risun.

Ryktet gikk om at dere flytter til Mathallen?
-- Nei, vi skal ikke til Mathallen, men til et eget lokale i nærheten. Det er samme eiendomsselskap, Aspelin Ramm. Innredningen blir mer i tråd med vår mat  og vårt konsept. Vi har vokst ut av disse lokalene. Logistikken blir feil, og vi har ikke stor nok kapasitet.

Blir det luksus på alle kanter i det nye lokalet?
-- Designstoler og de dyre bilder på veggen er det gjestene som betaler for. Vil du betale for det?
Spørsmålet var helt klart retorisk. Likevel svarer jeg nei. Kanskje er jeg villig til å betale for det, men ikke over fire eller fem år. Det er altfor stort press på stadig fornyelse og oppgradering for å henge med i konkurransen mellom topprestaurantene. Det blir for dyrt for meg som gjest.
-- Vi skal ikke lage et eksklusivt restaurantlokale. Dette er Kontrast som flytter -- ikke noen ny restaurant. Det er Ikke spikret hvordan interiøret skal være. Jeg velger interiørarkitekt som ikke er av de store selskapene. Dette er et lite prosjekt og vi må ha en leverandør som vi betyr noe for. Jeg eier og driver restauranten alene. Det finnes ingen rik onkel som står bak meg. Kontrast har hatt en god oppstart her. Nå har vi et grunnlag for å flytte til et bedre lokale.
-- Her på Skillebekk har vi plass til 46 gjester, noe mindre når vi har flere bord med to personer -- helt ned til 32 gjester hvis vi har mange toerbord. Nye Kontrast får sitteplass til cirka 60 personer og en utendørsservering for 16 personer, der vi kan servere aperitif og kaffe avec. Og så kan vi tilby et separat chambre med plass til åtte personer.
-- Kjøkkenet blir liggende i en vinkel og blir ganske åpent. I forbindelse med kaldkjøkkenet blir det en bar. Det var noen som var i gang med å lage en restaurant der, men prosjektet ble stanset.

Skal dere ansette nye kokker?
-- Vi skal ha fire kokker til varmkjøkkenet og tre kokker til kaldkjøkkenet pluss en oppvasker. I begynnelsen skal vi være fire-fem mennesker. Jeg tar det steg for steg.
-- Jeg ønsker å få opp belegget tirsdag og onsdag. De dagene er det ujevnt. Lørdag blir restauranten vanligvis full i løpet av kvelden. Kanskje kan vi også få et jevnere belegg på fredager. Selv om det alltid vil være en peak i helgene, håper jeg vi kan få til mer stabilt belegg resten av uken.

Når åpner Kontrast igjen?
-- Den siste dagen her er 25. februar. Vi åpner igjen etter påske.

Men hvor? Hva blir adressen til Kontrast?
-- Maridalsveien 15. Bygningen ligger like ovenfor trappen som går ned til Mathallen fra Maridalsveien.


Relaterte restauranter