Restaurant Sans med Lungarotti

Restaurant Sans med Lungarotti


| 10.03.2004


Lungarotti inviterte til vinsmaking på Restaurant Sans, og presenterte en vertikal smaking av Rubesco Riserva Vigna Monticchio, en vin som består av 80 % sangiovese og 20 % canaiolo. Vinmonopolet har 1992-årgangen på bestillingslisten.

Lungarotti hadde valgt årgangene 1977, 1982, 1988, 1992, 1997 og 2000 for å demonstrere vinenes høye kvalitet og lagringsevne, men først å fremst for å vise hvordan denne vinen er blitt modernisert i løpet av de siste fem år.

1977-årgangen har holdt seg meget godt, og det er gode grunner til å foretrekke denne årgangen. Etter Giorgio Lungarottis bortgang i 1999, har Lorenzo Landi vært rådgiver for Lungarotti, som fortsatt drives som en familiebedrift. Og 2000-årgangen er den første årgangen som Landi har gjennomført, fra utplanting, bearbeiding av stokkene, maserasjon og vinifikasjon til tapping. Den er utvilsomt fortsatt en Rubesco Riserva, men med mer frukt og konsentrasjon.