Norsk gull i nordisk

Norsk gull i nordisk


| 03.05.2005

Larus Gunnar Jonasson Andreas Jerrhag Søren Ledet Kari Aihinen Bjørn Cameron Aleksander
Bjørn Cameron Aleksander vant gull i nordisk mesterskap for kokker 30.april. Det er første gang norge har vunnet dette mesterskapet, som arrangeres av Nordisk Kjøkkensjefs Forening.

Aleksander ble norgesmester i fjor, og dermed Norges deltager i det nordiske mesterskapet. Til daglig arbeider han i cateringselskapet Flavours

Konkurransen går ut på å lage en treretters meny til 12 personver med nordiske råvarer som eker, kalvebrissel, Lerum (sjøtunge), og rabarbra. I tillegg får man noen råvarer som først er kjent på konkurransedagen.

«Jeg laget en meny i forkant,» sier en fornøyd Bjørn. «Den brukte jeg som basis, og justerte den litt ut i fra de råvarene vi fikk når konkurransen startet. Jeg hadde en travel konkurranse dag, men er selvfølgelig meget stolt over resultatet.»

Menyen
Lett skummende fennikel og ingefærsuppe, ravioli på kalvebrissel, rekeball-crocotte.

Lumre bakt med brunet smør servert lagvis med charlott-løk-kompott, kålwraps med spekeskinke, dijon-sabayonne og tartelette med potet og estragonpure.

Hvit sjokolade og lime-chiboust med rabarbra-charlott og yoghurtsorbet.


Resultatliste

  1. Norge, Bjørn Cameron Aleksander
  2. Finland, Kari Aihinen
  3. Danmark, Søren Ledet
  4. Sverige, Andreas Jerrhag, Island, Larus Gunnar Jonasson