Norsk gull i Culinay World Cup

Norsk gull i Culinay World Cup


| 26.11.2006


Det Norske Kokkelandslaget vant gull i kaldmat og gull i varmmat. i Culinary World Cup. Sammenlagt fikk laget 499 av 520 poeng. Sverige vant sølv og Singapore bronse.

Spenningen var stor foran premieutdelingen. Singapore, Sverige og USA har i likhet med Norge vunnet gull i begge konkurransegrener. Men denne gang gikk Norge til topps.

Varmmaten lages av Sven Erik Renaa, Gunnar Hvarnes, Kjartan Skjelde, Espen Vesterdal Larsen, Geir Skeie og Steffen Engelhard på kjøkkenet. De satset på teknisk høy vanskelighetsgrad og smak. – Resultatet med gull viser at vi har arbeidet godt som lag, satt sammen gode smaker, og levert kvalitet. Nettopp det vi har trent på, sier en stolt lagleder, Sven Erik Renaa.

Meny

  • Lettrøkt torsk og kongekrabbe
  • Lettrøkt norsk torsk med norsk kongekrabbe, torsk og grønsaks-sauté, varm dill-«gele» med jordskokk, syltet gresskar, avokado og krabbesaus.
  • Kombinasjon av norsk lam fra Lofoten
  • Bryst-, sadel- og brisselpølse, med artiskokk og bønne-sauté, kålrot-ravioli, potet- og steinsopp-royal, parmesan og sherrysaus.                                  
  • Karamell og sjokoladekombinasjoner
  • Karamell- og sjokoladekrem. Sitrusposjert pære, peanut-crumble, melkesjokolade-nugatine og «madelaine».