Nella på St.Hanshaugen

Nella på St.Hanshaugen


| 09.09.2019

Robinson og Fredag Nabolagsbistro Kylling Florian Vandenbussche Fabien Chaon Erik Fosnes Hansen St. Hanshaugen Oslo Fransk
Nabolagsbistro

Tre kolleger snakker om å åpne sitt eget sted, der ansatte får skikkelig lønn, behandles med respekt, maten er så rimelig at gjestene kan komme tilbake igjen samme uke i et konsept som stemmer med egne preferanser. Preferansene er blant annet håndverk fra grunnen av, enten det handler om bredplanket eikegulv, trepanelte søyler som er utført med kyndighet og estetisk sans − eller maten, rett og slett.

Så kommer dagen da de står uten fast jobb, men med et lokale som må renoveres fra grunnen av. Da jobber man hardt og motivert, slik alle som har åpnet restaurant med et nytt konsept har gjort.

Interiøret taler for seg med klare, dype farger og tremøbler, mens oppussingen av bygningen sier mest om fasaden. Fortsatt henger preseningen over veggen og stillasene skygger for den invitasjonen som den lille hyggelige restauranten er. Gjestene kom, og litt etter litt fikk de en kundekrets.

Gode spisesteder får ofte en dag eller en helg da kjøkkenet svømmer og servitørene bærer armene av seg. Det er dagen etter en god restaurantomtale i en stor avis. Den første maihelgen var en sånn opplevelse for Nella. Erik Fosnes Hansen i VG gav Nella fem av seks øyne på terningen. De var to personer på jobb den dagen, huset fullt av forventningsfulle gjester. Restauranter trenger tid på å komme i vater etter en sånn “badehelg”. De fikk flere lokale stamgjester, som er Nellas virkelige marked og viktigste bedømmere.

− Vi skal ikke lage mat for restaurantanmeldere eller stjerner. Vi vil lage mat for de gjestene som kommer tilbake, sier en av eierne, Fabien Chaon fra Besançon øst i Frankrike. Florian Vandenbussche er baker fra Frankrike og en av de tre eierne.

Kjøkkensjef Veslemøy Pedersen er den norske eieren. Hun har gitt navn til restauranten, eller - det er hennes bestemor som har gitt navnet, Nella. Bestemoren formidlet matgleden og kunnskapet om god mat til barnebarnet. − Det var alltid varmt på hennes kjøkken, så døren sto åpen. Sånn har vi det her også, særlig mens vi griller Holte-kylling på rôtissoiret − og en god stund etterpå.

− Alt er hjemmelagd og vi har ny meny hver dag, både til lunsj og middag. Vi liker å handle lokalt og gjerne økologisk. Nabolagsbistro med rause porsjoner til bra pris. Vi har jobbet sammen i bakeribransjen i mange år. Vi har lagd et sted som er som det vi selv vil gå på − lunt, raust, høy kvalitet men løs snipp.


Relaterte restauranter