Michelin-stjerne til Galt

Michelin-stjerne til Galt


| 19.02.2018

Michelin Nordic Guide 2018 Michelin-guiden Michelin-stjerne Michael Ellis Björn Svensson København Oslo Svensk Finsk Dansk
Michelin Guide Nordic Countries 2018

Alle nordiske restauranter beholder sine stjerner. Det er lett å overse, men det betyr faktisk at nordiske restauranter har en sterk posisjon. De er stabile på et høyt nivå.

For oss er det vel viktigst at Björn Svensson fikk en stjerne for Galt. Det er hans tredje restaurant på rad som får en stjerne i Michelin-guiden.

Både København og Malmø fikk hver sin nye tostjerners restaurant, og Sverige fikk sin føste trestjerners restaurant, Frantzén.

Konferaniseren spurte Michael Ellis, hva er det som gjør det nordiske kjøkken så kjent?

– En av grunnene til at jeg liker å besøke nordiske restauranter. Når du tenker over det, betydde nordisk kjøkken egentlig ingenting for 20 år siden. Ingen visste hva det var. Og nå, når man ser den betydningen nordisk matlaging har i dag. I dag skaper kokkene retter av det som ofte er enkle råvarer. De bruker poteter, beter, pepperrot, sild. De tilbereder mat med tradisjonelle teknikker som åpen ild, røyking, sylting, speking, salting. Og de nordiske kokkenes evne til å lage sublim mat som er ren og smakfull med personlig preg ved å bruke lokale råvarer som bearbeides med tradisjonelle teknikker har skapt en revolusjon. De har hatt en enorm innflytelse utover det som skjer i de nordiske land.

Michael Ellis har også et viktig budskap til alle kokker. Den viktigste oppgaven er å lage mat for gjestene sånn at de kommer tilbake. Ikke lag mat for Michelin-guiden!

Nye stjernerestauranter
En stjerne
Grön, Helsinki
Galt, Oslo
Sav, Malmø
Agrikultur, Stockholm
MelMu, Vejle
Jordnær, Gentofte

To stjerner
Daniel Berlin, Malmø
Kadeau, København

Tre stjerner
Frantzen, Stockholm


Relaterte restauranter

Relaterte saker

  • Galt