Mehfel først med Murree

Mehfel først med Murree


| 19.03.2013


Med Pakistans ambassadør til stede introduserte Restaurant Mehfel Murree beer. Restauranten er den første i Norge som serverer det pakistanske ølet.

Mia Michelle Fossesholm Hoel introduserte historien om hvordan Murre beer endelig kunne serveres på Restaurant Mehfel. Det er Veikåker Landhandleri som lyktes med å få til en avtale og har tatt inn den første ordinære leveransen av Murre beer.
Som avholdsmann har ambassadør Syed Ishtiaq Hussain Andrabi ingen preferanser for øl. Men han vokste opp i Rivalpindi, der bryggeriet lå i hans barndom. Han husker duftene av malt og humle, og er glad for at Norge nå importerer enda et produkt fra Pakistan. Bomull, tekstiler, ris, frukt – ikke minst pakistansk mango – utgjør en viktig del av Pakistans eksport. Norge utgjør naturligvis et lite marked for Pakistan. Om Murre beer vil utgjøre en viktig eksport for Pakistan er tvilsomt, ikke minst fordi ølet brygges på lisens i Tsjekkia…
Restaurant Mehfel er kjent for faste kulturarrangement der pakistanske og andre asiatiske kunstnere spiller og synger i pakistansk tradisjon. Mange kulturmøter mellom Asia og Norge finner sted på Restaurant Mehfel. Denne kvelden spilte Ashraf Sahrif Khan på sitar og Shabaz Hussain på tabla.
Murree beer ble opprettet i 1860 for å betjene britiske tjenestemenn i det som var India. Ikke minst hadde forsvaret store anlegg i Ghora Gali, der soldater oppholdt seg for rekreasjon. Murre beer har overlevde borgerkriger, britenes tilbaketrekning og forbudstid. Nå er det altså å få kjøpt på Restaurant Mehfel.


Relaterte restauranter