Kokkelandslaget 2001–2004


| 11.10.2004


De har allerede tatt gull, i Singapore 2002 der de fikk 1.plass sammenlagt med gull for varmmat, bronse for kaldmat og gull for varmmat i finalen. I Erfurt er det kokke-OL 18.–21. oktober. Spisekartet viser noen av kokkene i arbeid og glimt av landslagets samlede erfaring og prestasjoner.

Charles Tjessem
Tok fagbrev 1990 og ble diplomkokk ved Gastronomisk Institutt 1995. To år som kokk/souschef på Bagatelle. Gastronomisk Institiutt 1998–2002, det meste av tiden som daglig leder eller faglig leder. Vant Bocuse d'Or 2003, og ble Norges tredje gullmedaljevinner i Bocuse d'Or. Prestisjeoppdrag over hele verden. Deltok på landslaget 1997–2000. Kaptein på landslaget 2001–2004. Internasjonale medaljeplasseringer fra 1998 til 2003.

Erling Stenersen Sundal
Fagbrev 1996. Utenlandsopphold ved Michel Guerard og Dominique Toulousy i Frankrike. Norgesmester i kokkekunst 2000. Sølv i nordisk mesterskap 2000. Medeier/kjøkkensjef i cateringselskapet Flavours sammen med andre på kokkelandslaget. Kokk Bølgen og Moi Høvikodden. Kokk Annen Etage. Souschef Bagatelle. Gull NM 2000. Sølv i Nordisk Mesterskap 2001.

Gunnar Hvarnes Kokk/commis
Fagbrev 1998. Souschef Bølgen & Moi Briskeby, kokk bon lloc, Stockholm (Chef Mathias Dahlgren som vant Bocuse D'Or i 1997). Souschef Annen Etage.

Kjetil Gundersen
Fagbrev 1990. 1997 Semifinalist NM i Kokekunst 1997. Bronse NM og semifinalist Bocuse D'Or Norge 1998. Sølv NM 1999. Finalist NM 2000. Leder for Det Norske Landslag for unge kokker 1998–2000. Ansatt ved Gastronomisk Institutt siden 1999. Kokk, souschef og 1.kokk De Fem Stuer 1994–1999. Dommer ved konkurranser i London, Finland og Nordiske mesterskap.

Lars Erik Undrum
Fagbrev kokk 1995. I dag medeier og daglig leder Brasserie Pascal. Fagbrev konditor 1998. 1 ukes kurs i sjokolade, Tour, Frankrike 1997. Kokk og konditor Bagatelle. Arbeidet på Michel Troisgros, Roannne, Frankrike, Det Gamle Raadhus, Babettes Gjestehus, Le Canard.

Roy Magne Berglund
Fagbrev 1990. Driver «Du verden» i Svolvær. Souschef og 1.kokk De Fem Stuer. Semifinalist NM i Kokekunst 1997. Bronsemedalje NM i Kokekunst 1998. Sølv NM i Kokekunst 1999. Semifinalist Bocuse D'Or Norge 1998. Leder av Det Norske Landslag for unge kokker 1998–2000. Produktutvikling for måltidsindustrien. Var med å startet Appetitt

Sverre Sæthre Konditor
Driver Sverres Konditori, Oslo. Sjokoladeutstilling i Paris 2000, sjokoladeutstilling Bølgen & Moi, Henie-Onstad kunstsenter. Holdt flere kurs ved Bellouet Conseil Paris 1996–1997. Kokkelære/kokk Bagatelle 1994–1996. Utga «Sans for det søte» og «Bare sjokolade» i 2002. Sølv, Nordisk konditorkunst i Danmark 2001. Flere kurs ved Bellouet Conseil Paris 1996–1997. Fjernsynsproduksjoner i NRK og TV2.

Tom-Victor Gausdal
Fagbrev kokk 1996. I dag medeier i Flavours, Oslo. Arbeidet på blant annet Baltazar, Arcimboldo, Hotel Continental, Karlsvik Gård og Palace Grill. Landslaget 1997–2000. Årets unge kokk 1999. Årets kokk 2003. Assistent for Odd-Ivar Solvold, Bocuse D'Or 1997. Medaljeplasseringer med kokkelandslaget, Singapore, Erfurt, Luxemburg og Chicago. Norges representant i Bocuse D´Or 2005.

Trond Svendgård, commis
Fagbrev 2000. Åpnet Lysthuset i Bodø 2002. Driver i dag Svendgaards i Bodø. Ekstrahjelp og commis Gastronomisk Institutt. Sølv NM i kokkekunst 2001. Gull NNM 2001 og 2002. Årets unge kokk 2002, kåret av diplomkokkenes landsforening. Gull «Årets kokk» som commis for Charles Tjessem. Gull «Bocuse D'Or» som commis for Charles Tjessem, Lyon 2003. Gull «årets skreikokk» 2003.