Kjøkken i høyden

Kjøkken i høyden


| 25.04.2003


På De Fem Stuer er miljøet og utsikten verdt mer enn reisen opp til Holmenkollen. I lengre perioder var kjøkkenet ikke på høyden med resten. Men nå...

Etter at Stiansen sluttet for mer enn ti år siden, har De Fem Stuer mesteparten av tiden trukket gjester på grunn av miljøet og utsikten. Det skal bli anderledes. Nå satses det seriøst på restauranten slik man gjorde i Stiansen-perioden.Presse og kjente gjester var invitert til prøvesmaking av menyen like før påske, og Michel Juillot var invitert til å sette viner til de tolv utvalgte rettene. Denne store menyen ble altså akkompagnert av superbugundere –  en svært krevende reise i restaurantens nye meny i følge med en de høyest skattede vinprodusentene i verden.Menyen byr på gleder og overraskelser – tilbehør som mango-chips,  fersk ål på nye måter eller syltet cherry-tomat. Rettene har klassiske smaker og kombinasjoner, men i like stor grad nye kreative og utprøvde kombinasjoner, noen ganger med innflytelse fra mattradisjoner andre steder på kloden. Spisekartet kommer tilbake med en ny omtale av restauranten.