Juleakevitt 2016

Juleakevitt 2016


| 19.09.2016

Akevitt Aquavit Halvor Heuch Oslo Norsk
Den har ikke passert ekvator, men har smaker fra alle fire vervenshjørner.

Det spesielle med Gilde juleaquavit er at vi har valgt å kombinere den tradisjonsrike norske akevitten med krydder fra hele verden, blant annet karve fra Inderøy, stjerneanis fra Kina og fennikel fra Tyrkia. I tillegg er fatene laget av europeisk eller amerikansk eik, og brukt av sherryprodusenter fra Jerez-distriktet i Spania. Det ærverdige nasjonalbrennevinet får på denne måten en spennende smakssammensetning. Vi håper at årets juleaquavit bidrar til å opprettholde de norske mat og drikke tradisjoner, sier Halvor Heuch, fagdirektør brennevin i Arcus.

Halvor Heuch har jobbet som destillatør i Arcus siden 1986 og regnes av mange som gudfaren av norsk akevitt.


Solerametoden
Tradisjonen tro inneholder den 29. årgangen akevitt fra alle de tidligere årgangene av Gilde juleaquavit. Modningsprosessen er en variant av Solerametoden og minner om den som benyttes for sherry produksjon. Dette innebærer å blande akevitt fra tidligere årganger som andel av årets utgave.
Resultatet er en helt spesiell akevitt av høy kvalitet.

Akevitt i særklasse
Gilde ekstra modnet juleakevitt har et komplekst preg av krydder og avrunding i over 5 år på sherryfat. Med ettersmak av sjokolade, vanilje og toffee, utgjør den en perfekt avslutning på julemåltidet.

De komplekse, dype tonene i Gildes juleaquavit er et resultat av Arcus’ mangeårige erfaring med å velge riktig fat for å lagre norsk akevitt.

– Det å velge ut de riktige fatene, er et fag i seg selv og det viktigste når man skal lage skikkelig akevitt. Sammen med lagringstiden og kryddersammensetningen avgjør alderen på fatene den endelige karakteren til akevitten, sier Heuch.