Hvalstrand bad åpnet

Hvalstrand bad åpnet


| 03.06.2016


Hav, himmel, sol og god smak

"It don't matter what you feel, you can beg, you can borrow you can steal." -- NÅ må du til sjøen, stranden, havet. Du må til Hvalstrand bad! *

Nyoppusset fra øverst til nederst, innerst til ytterst, fremstår Hvalstrand bad som Indre Oslofjords ubestridte perle. Asker kommune eier bygningen og har stått for oppussingen. Så det var med tydelig stolthet ordfører Lene Conradi sto for den offisielle åpningen av Hvalstrand bad. Hun yttrykte stor tillit til Elvebredden catering, som vant anbudet foran flere sterke restaurantselskaper. Elvebredden catering har drevet strandrestaurant før, og gjort det meget bra.

Ordføreren hadde lagt merke til at økologisk urfé fra Asker står på menyen. "Det visste jeg virkelig ikke at vi faktisk har her i Asker". Hvalstrand Bad tilbyr det fremste av sjømat og annen mat fra små, lokale produsenter: Kylling fra Sandefjord, øl fra Oslo, biodynamisk vin og mye mer står på menyen. Det klassiske kjøkken kombineres med moderne tilberedning.

Men aldri har Hvalstrand bad hatt rom for så mange gjester. Den klassiske restauranten har plass til 100 gjester. I underetasjen er det laget en bistro med en dagens treretter til 295 kroner, grillretter, fisk og salater. Bistroen er et sted familien kan besøke en hvilken som helst dag i uken.

Ute er det bord for inntil 200 personer, under telt med full åpning i den ene veggen når det passer, og under åpen himmel når været tillater det.

Mange dyktige bransjefolk har valgt å være med. Noe frister så mye at man velger en arbeidsplass et langt stykke fra Oslo. I denne omgang forteller vi om nøkkelpersonene.
- Daglig leder Annette Bjørge er utdannet kokk, har også jobbet som hovmester tidligere drevet tre restauranter i Oslo.
- Restaurantsjef Jack Carsten Nyflø kommer fra Ekeberg-restaurantene som hovmester. Han har også vært restaurantsjef for Cantina Cortina.
- Kjøkkensjef Søren Riis Clemensen har erfaring fra Michelin-restauranter i både Norge og Danmark.

* It don't matter what you feel, you can beg, you can borrow you can steal. Steve Gibbons Band