Grenseløs suksess

Grenseløs suksess

Stiansens kjøkken, Gull i munn fra Statholdergaarden. Kanom Krok, kokos-riskake fra Plah, populær street food fra Bangkok. Stian Floer fra Hitchhiker, initiativtager til Mat uten grenser. Wok fra Statholdergaarden. Mange etterspurte musserende viner fra NON DOS. Christopher Moestue Grape Selection. Abonnement på APPETITT - beløpet går uavkortet til skolen i Burma. Redaktør Hilde Gulbrandsen på stand for APPETITT. Hitchhiker. Italiener fra Lucca lar seg begeistre av Mat uten grenser. Lærlinger fra Vestby videregående skole deltar som frivillige. To burmesiske Berliner Bolle med søte smaksprøver. Burmesere i Norge gjør en innsats for skolen i Burma. Daglig leder i Den norske Burmakomite Audun Aagre med frivillige. Burmesisk dans. Forfatteren Pascal Khoo Thwe.

| 25.05.2014

Kirkeristen Oslo Burmesisk Norsk Den norske Burmakomite Servitørskole Kokkeskole Audun Aagre Lena Bøhn Dag Tjersland
Bak Kirkeristen drev grillrøken over gjestesenes hoder. NON DOS forklarte om ufiltrerte viner mens gjestene smakte og koste seg.

Kanskje var det ikke noe stort savn at solen ikke slapp til. Det var nytelse og gode smaker på alle kanter, kort og lang kø foran serveringene og godt med folk i restaurantteltene.


Stian Floer, som nylig åpnet den globale street-food-restauranten Hitchhiker er initiativtaker bak matfestivalen Mat uten grenser. Med på arrangementet er Den norske Burmakomite og flere kjente norske kokker. Hensikten er å samle inn penger til lokale bønder og en skole for kokker og servitører i Burma.

Tim Wendelbo brygger sin svakt brente kaffe mellom Stiansens servering fra Statholdergaardens asiatiske retter og Døgnvill Burger. Fram mot festivalåpning har de første kokkene som stilte opp fått følge av matmagasinet Appetitt, Christopher Moestue Grape Selections, elleve lærlinger fra Vestby Videregående skole som stilte opp som frivillige, Berliner Bolle med petit fours og smågodt, burmesisk kirke med servering av lokale spesialiteter og Bacchus som tilbød behagelige sitteplasser, kaffe og kaker.

Forfatteren Pascal Khoo Thwe fortalte fra sine erfaringen fra da han lærte av lokalbefolkningen hvordan man skal overleve på mat fra jungelen. Han flyktet til jungelen etter studentdemonstrasjonene i 1988. Han lærte å følge årstidenes muligheter for å sanke ville fiken, vill mango, hasselnøtter, valnøtter og kokosnøtter, men også frosk, bielarver, slange og en sjelden gang hvert år en ape som lever øverst i trekronene.

Dag Tjersland fra Baltazar Ristorante & Enoteca demonstrerte hvordan man lager hjemmelaget pasta, Bent Stiansen fra Statholdergaarden demonstrerte grilling Festivalen avsluttes med en storartet middag på Baltazar Ristorante & Enoteca som alle kokkene og initativtagerne står bak: Stian Floer, Bent Stiansen, Dag Tjersland og Lena Bøhn.


Relaterte nettsted

  • http://www.matutengrenser.no/