Goût de France

Goût de France


| 15.03.2017

Fransk August Escoffier Alain Ducasse Trysil Borkenes Longyearbyen Sandnes Arendal Skien Trondheim
Good France

I samarbeid med stjernekokken Alain Ducasse arrangerte det franske utenrikstdepartementet i 2014 «Goût de France» for første gang, inspirert av den franske mesterkokken August Escoffiers «les Dîners d’Epicure» i 1912: Den samme menyen, servert på den samme datoen i byer rundt om i verden for så mange gjester som mulig.

Arrangementet har vokst i størrelse hvert år, og i år deltar over 2000 kokker fra fem kontintenter i denne verdensomspennende operasjonen. Den 21. mars 2017 hedrer Goût de France-kokkene fransk gastronomi ved å tilby en fire- eller femretters meny inspirert av fransk kokkekunst,
i harmoni med lokale råvarer og tradisjoner.

Hele sytten restauranter fra Svalbard til Oslo er plukket ut til å delta i Norge, og for første gang deltar elever ved mat- og restaurantfag, nemlig Trysil og Rå videregående skoler.

På den franske ambassadens sider kan du se videoer og lese mer om kokkenes forhold til fransk gastronomi og om hvorfor de ønsker å delta i Goût de France - 

www.ambafrance-no

Norske deltakere i Goût de France 2017
Oslo

A l’Aise
Ett bord
Klosteret
L’Ardoise
Grefsenkollen
Frognerseteren
Gael

Kristiansand
Le Monde restaurant

Tromsø
Restaurant Smak

Arendal
Steenhuset

Trondheim
To Rom og Kjøkken

Skien
Jacob & Gabriel Folkegourmet

Sandnes
Charles & De

Sandefjord
Smak Brasseri

Longyearbyen
Huset

Borkenes
Rå videregående skole

Trysil
Trysil videregående skole