I samarbeid med stjernekokken Alain Ducasse arrangerte det franske utenrikstdepartementet i 2014 «Goût de France» for første gang, inspirert av den franske mesterkokken August Escoffiers «les Dîners d’Epicure» i 1912: Den samme menyen, servert på den samme datoen i byer rundt om i verden for så mange gjester som mulig.
Arrangementet har vokst i størrelse hvert år, og i år deltar over 2000 kokker fra fem kontintenter i denne verdensomspennende operasjonen. Den 21. mars 2017 hedrer Goût de France-kokkene fransk gastronomi ved å tilby en fire- eller femretters meny inspirert av fransk kokkekunst,
i harmoni med lokale råvarer og tradisjoner.
Hele sytten restauranter fra Svalbard til Oslo er plukket ut til å delta i Norge, og for første gang deltar elever ved mat- og restaurantfag, nemlig Trysil og Rå videregående skoler.
På den franske ambassadens sider kan du se videoer og lese mer om kokkenes forhold til fransk gastronomi og om hvorfor de ønsker å delta i Goût de France -
www.ambafrance-no
Norske deltakere i Goût de France 2017
Oslo
A l’Aise
Ett bord
Klosteret
L’Ardoise
Grefsenkollen
Frognerseteren
Gael
Kristiansand
Le Monde restaurant
Tromsø
Restaurant Smak
Arendal
Steenhuset
Trondheim
To Rom og Kjøkken
Skien
Jacob & Gabriel Folkegourmet
Sandnes
Charles & De
Sandefjord
Smak Brasseri
Longyearbyen
Huset
Borkenes
Rå videregående skole
Trysil
Trysil videregående skole