Geir Skeie vant Europeiske Bocuse d’Or


| 02.07.2008


I år deltok tre «norske» kokker i Bocuse d'Or, nemlig Geir Skeie for Norge fra Solvold i Sandefjord, Filipp Langhoff for Finland fra Spisestedet Feinschmecker i Oslo og Jonas Lundgren for Sverige fra Restaurant Bagatelle i Oslo. Og gullet gikk til Norge for fjerde gang! Dermed er Norges rating i Bocuse d'Or på nivå med Frankrikes.

Danmark tok sølvmedaljen, mens Jonas Lundgren fra Sverige vant tredjeplassen.

Eyvind Hellstrøm fremhever at Geir Skeies gull i Bocuse d’Or er en følge av vilje til å stå på, gjennmføre, strekke seg og jobbe under press i en konkurransesituasjon. Gratulerer!

Norge var i sin tid første land som vant Bocuse d’Or i konkurranse med franske kokker, og norske kokker har lenge holdt et fenomenalt høyt nivå og har altså vist gjennom mer enn 20 år at de beste norske kokkene er på høyden med de beste franske kokkene.