Det er tid for Beaujolais Nouveau!

Det er tid for Beaujolais Nouveau!


| 23.11.2006


Tradisjonen tro har Brasserie France presentert årets Beaujolais Nouveau. Den får ikke mye oppmerksomhet, og det er nok litt ufortjent. – Kanskje kan det ha noe med 1980-årenes råfyll å gjøre, sier Knut Wesenberg på Brasserie France.

 Når årets Beaujolais Nouveau kommer, har vi årets høsttakkefest. Og det er ikke bare et PR-jippo. Det er en hyllest til årets høst. Vi opplever igjen og igjen at noen har fordommer mot Beaujolais Nouveau.

Tidligere brukte man syntetisk gjær, noe som gjorde at vinen ofte hadde et klart innslag av banan. I dag bruker man ikke syntetisk gjær til å lage Beaujolais Nouveau, og vinen ligner mer på annen rødvin.

– Den fungerer fint til mye slags mat. Vi har brukt den i coq au vin, eller coq au beaujolais som vi kaller det på Brasserie France. I Beaujolais bruker de Beaujolais Nouveau også til fisk. Det er jo en vin med bløte tanniner, så det kan fungere veldig godt. På noen måter kan den sammenlignes med rosé, ikke minst med tanke på lavt innhold av tanniner og hva som passer til av mat.