Braastad XO Dedicated

Braastad XO Dedicated


| 04.11.2011

Cognac Tom Revlov Antoine Braastad
Braastad-familien presenterte en ny serie cognac i Den Norske Opera og Ballett torsdag 3. november. Cognacen er tilegnet det norske operahus, og både operahuset og arkitektkontoret var representert ved presentasjonen.

Braastad produserer 7000 flasker av denne cognacen hvert år. Den har i seg en dråpe av cognac fra 1957, det året Den Norske Opera ble grunnlagt, og cognac fra 2008, det året det nye operahuset ble åpnet. Operaens første sjef var Kirsten Flagstad, arbeidet gratis i tre år og gav betydelige summer av egne midler til driften av operaen.

Master blender Richard Braastad har laget en cognac til ære for sine norske aner og norsk inspirasjon. Den aller første utgivelsen av Braastad XO Dedicated er tilegnet det norske operahuset. Som mange vil kjenne til, kommer Braastad-navnet fra en gård på Gjøvik. Sverre Braastad kom til Cognac som tyveåring i 1899, og giftet seg i 1913 med Edith Rousseau, arving til cognac-huset Cognac Tiffon.

En hake ved Kirsten Flagstad<br><br>Antoine Braastad fortalte på sitt utmerkede norsk at han var en stor beundrer av Kirsten Flagstad, og at han var blitt fortalt at Kirsten Flagstad hadde sans for cognac.

- Det stemmer det, at Kirsten Flagstad hadde sans for cognac, kommenterte operadirektør Tom Remlov. - Hun var fra Hamar.

Til det svarte Patrick Braastad at det ikke var noe hinder for et nært forhold mellom Braastad cognac med aner fra Mjøsas vestside og Kirsten Flagstad med aner fra Mjøsas østside. - Cognac er et utpreget eksportprodukt.

Braastad XO Dedicated er en lett cognac med lang ettersmak og et utpreget fatpreg. I Gjøvik er det allerede bestilt mer enn 4000 flasker, så produsenten har ingen bekymringer for salget av den første utgaven av Dedicated. - Den kan godt bli et samleobjekt.<br>