Beaujolais Nouveau 2018

Beaujolais Nouveau 2018


| 16.11.2018

Norsk Fransk Trénel Beaujolais Nouveau 2018
Bedre enn i fjor og bedre enn forrrige år

Tradisjonen tro åpnet Brasserie France årets første solgte flaske  sekunder over midnatt den tredje torsdagen i november. Legg merke til at den første flasken var en Salmanazar, tilsvarende 12 helflasker.
Årets vekstsesong har vært en mindre påkjenning for druedyrkerne enn de to foregående årene, og den forholdsvis varme sommeren har gjort sitt til at druene kunne høstes forholdsvis tidlig.
Vinskribentene er enige om at årets første vin viser stor spredning i kvalitetet og egenskaper, fra lettdrikkelige og tanninfattige viner til viner med god syre og betydelig tannin.
Trénel er blant merkene Brasserie France har på listen i november og desember, og gjestene kan glede seg over at denne kvalitetsprodusenten leverer viner som har gode egenskaper blant årets Beaujolais Nouveau.
Beaujolais Nouveau blir i dag først og fremst laget ved karbonisk maserasjon. Det vil si at druene ikke knuses, men legges i kar slik at gjæren som naturlig ligger på drueskallet setter i gang gjæring inne i druen. Etter seks-sju dager sprekker druene. Denne prosessen frigjør mindre tannin. Det er den viktigste årsaken til at vinen er drikkelig etter så kort tid.