Baltazar 10 år – italiensk uke


| 25.11.2007


Fra mandag 26.november til søndag 2.desember serverer Baltazar en spesiell meny med utvalgte viner. Baltazar Ristorante & Enoteca byr på både klassisk og moderne italiensk gastronomi denne uken.

Mandag, fredag og lørdag er det «aperitivo og bocconcini» i Enoteca (første etasje) fra klokken 19 til 21. Tirsdag presenterer Dag Tjersland sine signaturretter fra restauranten og hotellet Tenuta San Pietro utenfor Lucca. Gjestekokker denne kvelden er Dag Tjersland selv og Christofer Bengtsson, chef Yann le Berre i tillegg til husets kokker og lærlinger.

Menu “Nubiola anno 2007” onsdag 28.november byr på hvite trøfler og viner fra Piemonte. Torsdag 29.november er menyen tradisjonell og nyskapende toscansk med tradisjonelle og moderne viner – og spesialiteter fra Tenuta San Pietro. Fredag 30.november er viet Sicilia med «Menu Volcano».

Lørdag 1.desember presenterer kjøkkensjef Roger Havik «Menu Enoteca al tartufo» i form av flere trøffelmenyer samt trøffelpizza og trøffelpasta. Og søndag 2.desember er den store tradisjonsdagen for Baltazar:

Bollito Misto
Det hevdes at retten kommer fra Piemonte. I dag er Bollito Misto vanlig i de fleste nordlige regionene, men hva slags kjøtt som benyttes varierer fra region til region. Råvaretilgangen og familietradisjonene spiller også en rolle.