Ask med Michelin-stjerne

Ask med Michelin-stjerne


| 15.03.2014

Linda Stenman-Langhoff Filip Langhoff Helsinki Finland Finsk Michelin-stjerne Michelin
Filip Langhoff og Linda Stenman-Langhoff med *

Ekteparet Filip Langhoff og Linda Stenman-Langhoff har begge jobbet på stjernerestauranter i Oslo. I flere år var Filip Langhoff kjøkkensjef på stjernerestauranten Feinschmecker, bare avbrutt av en sesong på El Bulli. Linda Stenman-Langhoff har blant annet vært vinkelner på Restaurant Oro og hovmester på tosjerners Chez Dominique.

På restaurant Ask i Helsinki legger kjøkkensjefen vekt på økologisk og biodynamisk råvarer. Størstedelen av råvarene kommer fra småskalaprodusenter og innsjøer omkring hovedstaden, helst ikke lenger unna enn en times reise. Ellers er råvarene fanget og plukket i fri natur. Vår inspirasjon kommer fra naturen, miljøet og menneskene rundt oss, leser vi på restaurantens hjemmeside.

Til en fire- eller åtteretter kan man velge Linda Stenman-Langhoffs vinmeny eller hennes meny av safter, hovedsakelig økologiske, de også.

Med bakgrunn i klassiske Feinschmecker, El Bulli og andre innovative spanske restauranter samt et par år på den franske Chez Dominique med to stjerner i Helsinki, har Filip Langhoff skapt et kjøkken som kombinerer innovasjon og det nordiske kjøkken.

Langhoff har i flere år skapt retter som har lette smaker, lenge før det ble en trend og det nordiske kjøkkenet ble verdensberømt. Så har da også kjøkkensjefen på Maaemo, Esben Holmboe-Bang , jobbet  som souschef under Filip Langhoff.

I år ble Ask kåret til ”Restaurant of the year”.

En fireretters meny koster 55 euro, og en åtteretters meny koster 85 euro, saftemenyen 20 euro og henholdsvis 35 euro - vinmenyene 50 og 80.