Armagnac-Expo-suksess

Armagnac-Expo-suksess


| 03.02.2019

Armagnac Expo 2019 Yunus Yildiz Claire de Montesquiou Anne Maurseth Oslo Sentrum Kvadraturen Oslo Norsk Fransk

Lokalet var fullt med det samme Armagnac Expo lørdag 2. februar, og så økte det jevnt på. Godt det var en master class underveis, som tok unna 150 personer i bortimo par timers tid. For aldri har så mange smakt på og snakket med produsenter og importører. Aldri har man smakt et så eksklusivt utvalg av armagnac.

For den som har smakt verdens beste brennevin, kåret av Wine Enthusiast Magazine i 2018, har messen fått mening nok: Et klart, rent brennevin med lang smak.

Claire de Montesquiou
Den første delen master class ble holdt av selveste Claire de Montesquiou, nettopp hun som har laget det beste brennevinet i verden. Hun er hverken blasert eller overlegen. Før foredraget henter hun selv et stativ for manuskriptet og prøver ut lyden på mikrofonen om igjen og om igjen til alle i salen hører godt.

Vi får se noen bilder av alambiken, det eldgamle destillasjonsapparatet som har en så lang historie i fransk foredlingskultur. Dette apparatet ble patentert i 1818, men har en historie med røtter tilbake til antikken. Og ja, ordet er opprinnelig arabisk, akkurat som ordet alkohol.

Halvparten av all armagnac selges i Frankrike, til stor forskjell fra konjakk, der mesteparten eksporteres.

Armagnac i coctails
Yunus Yildiz fortalte om da han i fjor gikk nedover Karl Johans gate og oppdaget at lokalet etter Svanen apotek var ledig. Kort fortalt endte han opp med lokalet og kunne nylig åpne sin egen coctailbar, D.G.Æ./Svanen. Mens Svanen er arvet fra apoteket, er svaneungen Den Grimme Ælling hans egen skapelse. Den Grimme Ælling åpner i kjelleren i løpet av våren, og blir en eksperimentell coctailbar.

Anne Maurseth fortalte om sitt eventyr, coctailbaren Andre Til Høyre. De fleste som kommer inn døren første gang, tror de har gått feil og kommet inn i en privat leilighet. Det er meningen, og så er det også meningen at gjesten skal bli tatt imot på en personlig måte og føle at det er like avslappende som et hjem. Det aller beste rommet er et kjøkken, der festen alltid er på sitt beste og morsomste.