Årets kokk 2015

Årets kokk 2015


| 13.10.2015

Håvard Christian Werkland Karl Erik Pallesen H.K.H. Kronprins Haakon Rasmus Kofoed Christian André Pettersen Lars Erik Underthun Eyvind Hellstrøm Mathallen Oslo Norsk
heter Christopher William Davidsen! Gratulerer

- Det har vært en lang og slitsom vei hit. Så mange ting kunne gått feil.

Da Christian André Pettersen og hans team ble ropt opp til 2. plass på pallen, falt alvoret over team CWD. Alle kan tenke seg hvilke følelser som holdes i spenn når man venter på det siste og beste navnet. Det kan godt være meg, det kan like gjerne være en annen. Jeg tror det er meg, men tenk hvis det blir den andre! en bare de som har stått og ventet på samme måte vet hvordan det er.
Og alle kunne se forventningen som utløstes i ropet og hoppet og gleden da Christopher William Davidsen visste at han vant og er Årets kokk 2015.

Etter gledesprang, seierssprang og lykkelige lag-klemmer kunne han bestige pallen med commis Håvard Christian Werkland og coach Karl Erik Pallesen. Eyvind Hellstrøm sa at nivået er så høyt at alle deltakere kunne ha reist til Bocuse d'Or. Og juryformann Lars Erik Underthun slo fast at nivået var meget jevnt. - Da vi gikk ut fra Mathallen og var ferdige med bedømmingen, var det ingen av oss som hadde noen tanke om hvem som var vinner.

Årets kokk er det mest prestisjetunge konkurransen noen gang. For første gang besøkte H.K.H. Kronprins Haakon konkurransen. I dommerpanelet sat internasjonale navn fra Frankrike og USA, og fra Danmark kom Rasmus Kofoed, som tok bronse, sølv og gull i Bocuse d'Or. Han var altså Danmarks beste kokk tre ganger på rad. Og vant en større seier hver gang tre ganger på rad i Lyon.

Lykke til i Bocuse d'Or, Christopher William Davidsen!


Relaterte nettsted

  • http://bocusedornorge.no/