Bistro Brocante

Thorvald Meyers gate 40, 0555 Oslo

På høyre side, like ovenfor Olaf Ryes plass.
Telefon 22 35 68 71

Grünerløkka Øst Fransk Europeisk Romantisk Uformell Intim Restaurant Søndagsmiddag
Denne restauranten er stengt men her kan du lese vår omtale.
Eksempler fra menyen
Amuses bouches - gratinert chevre59 - 99
Forretter72 - 85
Hovedretter219 - 259
Desserter75 - 89
Treretters meny345
Priser i NOK pr. 13.08.2012

Egen presentasjon

Bistro Brocante ble i februar 2003 åpnet av to gründere; John Unneberg og Roy Tselentis, med Jesper Lind som driftsjef. Alle tre hadde samme ønske om å kombinere sine genuine franske interesser med et mellomeuropeisk miljø, og la det gli inn i det trendye og levende miljøet på løkka.

De hyrte Jan Vardøen, som opprinnelig er båtbygger, men nå stor i restaurantbransjen på Grûnerløkka, til å blant annet håndlage baren. Det ble kjøpt inn mange fine gamle franske møbler, samt andre spesielle franske elementer til byggingen av restauranten. Det var ønsket om å lage en autentisk fransk restaurant som serverer husmannskost som ga navnet til Bistro Brocante.

I 2005 byttet Bistro Brocante eiere, men stedet har absolutt beholdt sin egenart. Vi har blitt en hyggelig oase som blomstrer sammen med vår nabo Fru Hagen.

Bistro:
Lite fransk skjenkested hvor det serveres regionale “home style” retter fra det franske kjøkkenet.

Brocante:
Et sted hvor man kan kjøpe eller selge brukte ting. I over ett århundre har tilfeldige turister og stamgjester gledet seg over noen av verdens beste “Home style cuisine” i nabolaget i Paris. Gjestene har delt den varme og livlige Bistro-atmosfæren som gjør selv en vanlig kveld i Paris til en minneverdig opplevelse.

På en Bistro kan du like gjerne få servert små retter som Croque Monsieur eller Salade Nicoise, eller klassikere som “Coq au Vin” eller Cassoulet. Du kan også få servert en Tarte Tatin, eller en tallerken Profiterole; det hele servert med ett glass god vin. Idéen er å lage en spesialitet ut fra enkle ingredienser og å servere den i en uformell atmosfære. En Bistro er et sted hvor man føler seg komfortabel - akkurat som å være hjemme!

Bistro Brocante
Sist oppdatert 14.03.2017