Baltazar Ristorante & Enoteca

Dronningens gate 27, 0154 Oslo

Inngang bak domkirken.
Telefon 23 35 70 60

Kirkeristen Karl Johan Jernbanetorget Sentrum Italiensk Slow Food Romantisk Vinbar Utenlandske gjester Representasjon Takeaway Jernbanetorget Utendørsservering Catering kokk hjem Restaurant
Baltazar Ristorante. Baltazar Ristorante. Interiør. Baltazar Ristorante.Interiør.

Bestill bord med Bookatable


Eksempler fra menyen
Antipasti165 - 215
Primi piatti185 - 205
Sedondi piatti235 - 345
Pizze155 - 185
Dolci55 - 115
Tre-retters selskapsmeny485
Fireretters selskapsmeny595
Priser i NOK pr. 26.02.2017
Nøkkelpersoner
Yann Le BerreKjøkkensjef
Yasmin EstensenRestaurantsjef2015
Ingunn SvorenDaglig leder

Egen presentasjon

Baltazar Ristorante & Enoteca var en av Norges første rendyrkede Italienske restauranter.
Et besøk til Baltazar skal være noe for alle, hvor vi fokuserer på ærlige Italienske retter i kombinasjon med kortreiste råvarer. Vi har åpent til lunsj og kveld alle dager bortsett fra søndag, da hviler vi. På sommeren har vi en flott uteservering i Domkirkens bakhage. Vi lager fersk pasta, focaccia og pizzadeig på økologisk mel, og følger sesongråvarer fra Italia og Norge. En kveld på Baltazar skal være en avslappet og komfortabel atmosfære, fordelt over to åpne etasjer etter prinsippet ”kom som du er”.
Vinkartet vårt har i flere år mottatt Wine Spectator Award of Excellence for et rendyrket italiensk vinkart og er også med i White Guide sine anbefalninger.

Baltazar har nå en mer folkelig tilnærming, også for de yngste og som den institusjonen restauranten har blitt.
Vi fokuserer på gode råvarer og produserer alt på menyen selv.
Vår meny er basert på italienske kvalitetsråverer fra produsenter vi stoler på, samt norske råvarer satt i ett Italiensk smaksperspektiv.

Hver dag har vi forskjellige dagens retter, dette kommer an på hva slags råvarer vi får tak i. Vi har hatt alt fra ferske sjøkreps til trøfler fra Alba, Piemonte.
Spesialiteten vår er fersklaget pasta, men du finner også  flere typer pizza bakt i steinovn og rustikke hovedretter.

På vinfronten har vi fortsatt viner fra hele Italia, som består av mange klassiske og moderne produsenter. Vi liker å si at vi arbeider med ekte vin og ærlige råvarer.

Baltazar har rykte på seg for å være den triveligste sommerrestauranten i Oslo. På sommeren kan man nyte Italia midt i sentrum uten å merke støyet fra hverdagen - en liten ferieperle for alle.
Og fra høsten og utpå vinteren kan man komme inn i varmen til kraftige kjøttretter og viner fra Moderlandet Enotria. Vi sier det nærmeste man kommer Italia i Norge, og vårt fokus har vært å  tilby noe fristende til alle.

Baltazar Ristorante & Enoteca
Sist oppdatert 08.12.2019